Till startsidan

RC-Modellflyg ö ett Gott Nytt År 2011

 

  

Har nu gått över till ytterligare en klubb i närheten. Fick nys om den av en god vän som flyger här nere. Det nya fältet har asfaltbana, 200m x 20m. Jag tror att dom flyger Jet där.

Adressen är: http://ailesvolantes.bessan.pagesperso-orange.fr/

Jag har inte flugit där ännu pga vintervädret, blåst o lite regn, men det ska bli av så snart temperaturen är över +15 igen.

 

Har gått med i en annan klubb ca 40km härifrån. Den ligger vid Nissan le´z Enserun, en liten by närmare kusten. Klubben äger sitt flygfält, ca 2Ha mark. Fältet är fritt och är uppklippt i två riktningar. Jag flög min Cub PA-18 där för första gången och det är inget problem med stora maskiner där, i motsats till mitt hemmafält som är ganska smalt o har väldigt elaka buskar vid sidorna....

länk till klubben:  http://www.aeronissan.fr.cc/

Medlemmarna är ca 40 till antalet, hälften är veteraner, väldigt trevliga människor som verkligen gillar sin hobby! Har inte träffat alla ännu, men det blir fest om ett par veckor och då träffas vi alla o flyger och grillar och har det gemytligt tillsammans!

 

Så här ser mitt hemmafält ut, Pézenas Aéro Club,  i mars månad, det ligger alldeles vid sidan om AERO-CLUB DE PEZENAS-NIZAS privatflygfält. Lite knaggligt och så, men det går bra att flyga ifrån. Det är svårt med gräs här, det torkar bort på sommaren.

På bilden till vänster syns hangaren för privatflyget. Det är ganska mycket aktiviteter här, både motor, segel o lättviktsflyg finns representerat.

Flyger min Rupert idag den 12 mars 2007, Ensam på fältet, det blev bara fyra - fem flygningar a 5minuter. Nog för idag!

 

Till vänster, vy söderöver. Bakom kullarna längst bort ligger Medelhavet. Ca 3 mil härifrån. Till höger vy mot norr, man ser bergen som det blåser ifrån ibland!