Uppåt

Till startsidan

RC-Modellflyg ö ett Gott Nytt År 2011

 

  

Söndag 19/3, lite bättringsmålning runt rutorna, för övrigt är den nu helt klar. Laddar samtliga ackar för att, om vädret medger, provstarta motorn nästa vecka. Någon flygning blir det inte förrän i början av juni. Ytterligare foton av PA-18 kommer under knappen "Klar Cub".

Fredag 17/3, Framruta och sidoruta limmade. Väldigt svårt att få till framrutan utan att kladda ner den med lim. Nu sitter den där i alla fall. Stagen på stjärtpartiet är också ditmonterade. Nu fattas vänster ruta + maskering och handmålning av spröjsar och lister på utsidan av plastfönstrena. Vi monterade vingarna i går för att testa linkage till klaffar och skevroder. Den är grymt stor! Får nog hitta en annan plats för förvaring annars får jag själv inte plats längre i boa!

 

 

Onsdag 15/3, Cuben är sprutmålad. Det blev ganska bra, tyvärr är den inte helt matt utan 20% blank, dvs halvblank, det får duga denna gång (Jag tänker INTE klä om den). Verkar som ProfiCover inte riktigt gillade färgen. KLädseln slaknade på ett par ställen, jag hoppas att det ordnar sig. Klaffar o skevroder är inpassade och ska limmas härnäst. Därefter har jag "bara" inpassning av linkar till klaffar o skev att ordna + handskar till stötdämparna. Ser ut som om den kommer i luften när snön försvinner!

 

Lördag 4/3, instrumentbrädan på plats! Det blir en lucka strax nedanför som döljer utrymmet framme där ackumulatorn för tändsystemet ska sitta.

Fredag 24/2, sidoroder och smådetaljer målade andra gången. Svårt att få det bra trots dyr o fin pensel, färgen flyter inte ut som en vanlig blank färg, det verkar som pensel + liten roller ger bästa resultat. Jag samlar mod till nästa vecka för att ge vingar o kropp andra strykningen!

 

 

Torsdag 23/2, första lagret färg på. Slipning och förberedelse för andra lagret färg. Jag penslade och rollade, ska försöka måla andra lagret med en riktigt mjuk pensel och ordentligt förtunnad färg. Hoppas det blir OK, har ingen sprutgrej!

 

Onsdag 22/2/2006. Målning påbörjad. Arméns camouflage gröna.

Färgen är: Temadur 20, Polyurethan paint, FMV 326H,  FSD Mörkgrön 56132,

BAS TCL 3L TS

 Inte vackert, men ändamålsenligt!

 

 

Måndag 20/2/2006, 3 meter Proficover kom med posten från ToniClark idag. Båda vinghalvorna är nu klädda. Jag jagar arméns målarfärg till Cuben från Göteborg till Östersund. Få se var jag får napp! Nu återstår målning samt dekaler och installation av servon o linkar. Jag ser ljuset i tunneln!

Torsdag 16/2/2006. Vilken pärs, men nu är framrutan inpassad. Jag gjorde som Toni beskrev: Gjorde först en mall, kopierade till plastmaterialet, doppade i kokande vatten medan jag höll formen någorlunda, (med handskarna på), sedan ned i kallt vatten. Efter ett par tre ggr så satt den där!

 

Onsdag 15/2/2006. Roderok för skev o flaps inpassade o ingjutna i rodren. På bilden till höger skymtar den lilla "jiggen" i balsa som jag använde för att få vinkel o avstånd rätt för skevroderoken. Skevroder, flaps o vänstra vinghalvan klädd. Proficover materialet räckte inte, väntar på en 3 meters rulle från Toni Clark i Tyskland!

 

   

 

12/2/2006,  kroppen färdigklädd! Proficover visade sig vara ett alldeles utmärkt beklädnads material. Bättre o enklare än siden eller liknande och faktiskt lättare att hantera än traditionell plastklädsel typ Oracover, Monokote m.fl.

         

Klädseln är påbörjad. Stabbe, sido o höjdroder är redan klädda.

I dag 10/2/06 klädde jag fenan. Jag tvekade ett tag för böjen mot kroppen såg otrevligt svår ut. Det gick bra. Målning av cockpit o brandspant är klart. Jag använde båtfärg och tror att den ska hålla mot bensin mm. Nyansen blev mellangrå. Tror att det ska passa hyggligt till en militärfärgad Cub.