Uppåt

Till startsidan

RC-Modellflyg ö ett Gott Nytt År 2011

 

  

Här har jag klippt in diverse maskiner som kommit o gått under de senaste åren. En del lever fortfarande och flyger då o då som tex den lilla gula Colibrin!

Extran såldes till skåne! Problem med Moki 2.10:an gjorde att jag förlorade på affären, men va f-n, vem bryr sig!

 

Colibrin har jag kvar, den är trevlig att titta på, flyger som en skata, men kul är den.

 

 

Magic Fun-Fly var första maskinen vid återinträdet till modellflyg efter 30 års uppehåll. Jag trodde jag glömt allt om modellflyg. Men efter att ha justerat roderutslagen ganska ordentligt mindre, så gick det hyfsat. Fick mitt Rc certificat med den! Ryggskott (till höger) både kom å gick, byggde några men var inte så förtjust i dom......

 

Rebeloven pensionerades vid flytten till Frankrike, sålde den på Swap-dagen på flygfältet vid Nisas-les-enzerun. En underbar maskin, kan tänka mig att ha en sån igen.

 

Den här lilla maskinen byggde jag efter en ritning som jag fick med en RC tidning. Den flög ungefär som Magic-Fly, dvs som en fjäril, lite hit, lite dit. Men kul var den.

 

CAP .60:an såldes till en god vän i Borlänge som oturligt nog kraschade den ganska omgående.

 

CAP 40:an såldes oxå den på Swapdagen här i Frankrike.

   

Katana .40 sålde jag till en yngre förmåga, hoppas det gick bra, den var inte helt enkel att flyga med.

 

Den stora CAPen flyger Jonnhy med numera, (om han inte lyckats köra den i backen förståss)

 

Den blå Fly-boyen fick P-G ta hand om när vi flyttade. Han var oxå far till glasfibermotorhuven som sitter på den. Den röda Fly-Boyen fick min son ta hand om , mycket nostalgi med den maskinen, (någon kanske kommer ihåg Aulis som flög FlyBoyen sm en gud), det är 30 år sen dess!

 

 

Denna maskin (Stearman) hann jag aldrig flyga innan det kom en kille som nödvändigtvis skulle köpa den. OK, de va de, pengarna tillbaks iallafall!