Uppåt

Till startsidan

RC-Modellflyg ö ett Gott Nytt År 2011

 

  

Just nu, mars 2009,  har jag startat genomgång av Cuben igen för att flyga den i april härnere. Har haft Powerboxen i Tyskland för uppgradering så att Hitec servona får den ström dom ska ha + att den uppgraderas för kommande 2.4Ghz radio.

Våren 2008

Flög Cuben ordentligt för första gången på flygfältet vid Nizan-lez-enserun. Den var snäll, som väntat. Det blåste rätt ordentligt men den flög stabilt o bra. Lite lättare att få ner den i motvind, den har ett ganska häftigt flyt. Tyvärr hade jag ingen kamera med, så det blev inga bilder.

Har nu kompletterat med ferritkärnor på kablaget till höjd o sidoroder. Hoppas att störningarna försvinner. Jag drog igång motorn med hjälp av startgas, det gick bra, men rodren bak fladdrade som vid halv storm.?? Faktum är att jag inte haft en chans att flyga den ännu. Det ska bli till våren förutsatt att jag får rodren att stå stilla när motorn är igång.

Första försöket att få igång motorn och göra premiärflygning på RFK Viggens fält i Rommehed, Borlänge. Har bara ont i vänstra axeln. Det var totalt hopplöst, inte ett host från motorn. Jag har konserverat den över vintern och tror att det finns lite för mycket olja kvar. Nästa gång blir det en sprutt av startgas, det ska väl hjälpa  ??