Till startsidan

RC-Modellflyg ö ett Gott Nytt År 2011

 

Bo'a Till Flygplanen Galleri Flygfältet Oooooops! Futaba 12FG  

Den här delen innehåller information om min Hobby: Radiostyrda Modellflygplan. Innehållet varierar från pågående projekt till färdiga flygplan. Det kan tänkas att bilder på vrak publiceras, det händer ju att modellflygplan störtar. Lyckligtvis är konsekvenserna i de flesta fall överkomliga förutsatt att ingen människa kommer i vägen för propellern, det kan bli rejäla skador.

Genom moderförbunden (centrala organisationer) är vi medlemmar försäkrade mot olyckor. Försäkringen gäller förutsatt att man följer de regler och förordningar som finns för RC Modellflyg.

Jag, som har tagit mig tid att publicera den här websajten,  är en 40-talist som har tagit upp min hobby igen efter att den  har legat i träda i 30 år. Min son fick mig att börja igen. Han kommer i håg tiden då vi höll på tillsammans som mycket positiv och han ville därför åter igen börja bygga och flyga modellflygplan, han i Stockholm och jag i Falun. Då o då träffas vi och flyger tillsammans men de flesta kontakterna blir via e-post och telefon. Du kan säkert gissa vad vi diskuterar!

Sedan september 2006 är jag bosatt i södra Frankrike. Kontakterna med min son blir därför via Skype/Voip och E-post. Min son flyger i Stockholm, jag flyger från flygfältet Pézenas Aéro Club  i trakten av Pezenas.

Numera, februari 2007,  flyger vi tillsammans med hjälp av Great Planes Real Flight simulator 3.5. Vi flyger på nätet tillsammans och med modellflygare över hela världen. Helhäftigt!